کنگره‌ها

کنگره دهم حزب پان ایرانیست

مکان : سعادت آباد – خیابان سرور غربی – پایگاه سیاوش

زمان : ۳۱ تیر ۱۳۸۴

این کنگره به دلیل یورش نیروهای امنیتی برگزار نشد.

 

کنگره نهم حزب پان ایرانیست (کنگره دکتر حسین طبیب)

رییس کنگره : سرور ابراهیم میرانی

نواب رییس : سرور قدرت الله جعفری – سرور فضل الله امینی

منشی ها : سرور زهرا صفارپور – سرور آرش کیخسروی

مکان : سعادت آباد – خیابان سرو غربی – پایگاه سیاوش

زمان : 15 شهریور ۱۳۸۱

گزارش کنگره :
نهمین کنگره ی حزب راس ساعت ۱۰ بامداد روز آدینه ۱۵ شهریور ۱۳۸۱ با خواندن سرود ای ایران آغاز به کار کرد. در آغازسرور عباس منطقی به عنوان ریاست سنی انتخاب گردیدند. با پیشنهاد گروه زیادی از شرکت کنندگان نام روانشاد سرور حسین طبیب برای عنوان کنگره به رای گیری گذاشته شد که به اتفاق آرا تصویب گشت.

رییس سنی کنگره با با برشمردن اسامی داوطلبان هیات رییسه کنگره نهم، موضوع را برای رای گیری مطرح که در نهایت سروران : ابراهیم میرانی به عنوان رییس کنگره، قدرت الله جعفری و فضل الله امینی به عنوان نواب رییس و زهرا صفارپور و آرش کیخسروی به عنوان منشی ها برگزیده شدند.

پس از استقرار هیات رییسه در جایگاه خود، سرور ابراهیم میرانی ضمن خوش آمد گویی به باشندگان، شمه ای از ماجرای کنگره هشتم و برخورد نیروی انتظامی با آن کنگره و سپس کوشش هایی که منجر به برگزاری کنگره ی نهم حزب گردید رای گیری در خصوص آیین نامه کار کنگره را اعلام و مواد آیین نامه با قرائت و توضیحات سرور مهندس امینی به رای گذاشته شد و مورد تصویب حاضران قرار گرفت.

در این اثنا اطلاع داده شد که ماموران یگان ویژه و نیروی انتظامی در خیابان محل برگزاری کنگره مستقر گردیده اند که رییس کنگره با اعلام موضوع کار بررسی اساسنامه و انتخاب اعضای اصلی و علی البدل شورای عالی رهبری را مقدم دانستند. در این هنگام از سرور مهندس امینی خواسته شد که پیشنویس اساسنامه پیشنهادی را به اطلاع حاضران رسانده و اوراق مربوط به اخذ آرا بین حاضران توزیع شد.

پس از آن سرور محسن پزشکپور پیام آور نهضت پان ایرانیسم سخنانی در خصوص آرنگ های کنگره نهم بیان کردند. سپس استاد نواب صفا که به عنوان مهمان کنگره حضور داشتند طی سخنانی علاقه ی خود را به پان ایرانیست ها و مبارزات بر حق ایشان ابراز داشتند.

بنا بر دعوت رییس کنگره، گزارش عملکرد شورای عالی رهبری توسط سرور منوچهر یزدی دبیر شورا به سمع حاضران رسید و پس از آن سرور فخرالدین سورتیجی سروده ای با عنوان “مرگ دیو سرخ” اجرا کردند. آن گاه سرور مهندس رضا کرمانی دبیر مسوول حزب گزارش کوشش های حزب را در فاصله کنگره هشتم تا نهم به اطلاع حاضران رساندند.

پس از یک تنفس یک ساعته و صرف ناهار نشست دوم کنگره در ساعت ۱۴:۱۵ دقیقه آغاز شد که در این بخش علاوه بر سخنرانی و خواندن اشعار توسط اندامان حزبی، پیام آقای عباس امیر انتظام و همسرشان به کنگره نهم خوانده شد. سرانجام پس از سه ساعت بحث و بررسی اساسنامه جدید حزب در ۱۸ ماده و سیزده تبصره به تصویب حاضران رسید. سپس رای گیری برای انتخاب اعضای شورای داوران و شورای عالی رهبری حزب آغاز شد. کنگره نهم حزب با اجرای مراسم هفت پیمان حزبی به پایان رسید.

نتایج رای گیری در خصوص برگزیدن اعضای اصلی و علی البدل شورای عالی رهبری و شورای داوران به قرار زیر بود :

اعضای اصلی شورای عالی رهبری

نام – تعداد رای
1 – سرور دکتر سهراب اعظم زنگنه – ۱۲۸
2- سرور قدرت الله جعفری – ۱۲۷
3 – سرور ابراهیم میرانی – ۱۲۵
4 – سرور منوچهر یزدی – ۱۲۴
5 – سرور مهندس رضا کرمانی – ۱۲۰
6 – سرور حسین شهریاری – ۱۰۴
7 – سرور زهرا صفارپور – ۸۶

اعضای علی البدل :
1 – سرور اسماعیل رحیمی – ۸۳
2 – سرور نوربخش رحیم زاده – ۸۰
3 – سرور ابراهیم قیاسیان – ۷۶
4 – سرور خلیل طلایی – ۶۹
5 – سرور رسول رازی – ۵۸
6 – سرور مهدی توکلی – ۳۷
7 – سرور مسعود جهان نما – ۳۲

شورای داوران :
1 – سرور رسول رازی – ۷۹
2 – سرور مهندس فضل الله امینی – ۶۹
3 – سرور مسعود جهان نما – ۵۹
4 – سرور دکتر عبدالرضا باستانی – ۵۹
5 – سرور غلامحسین آصف – ۴۸

 

کنگره هشتم حزب پان ایرانیست (کنگره مهدی صفارپور و یاران جاوید)

رییس کنگره : سرور ابراهیم میرانی

نواب رییس: سرور مهندس فضل الله امینی – سرور محمد رضا مطیعی – سرور محمود سلیمانی – سرور بهمن احراری

کمیته قطعنامه ها و پیشنهادها : سروران دکتر سهراب اعظم زنگنه – رسول رازی – غلامحسین آصف – مهندس جوان روزگار – گلی کهوایی

مکان : سعادت آباد – خیابان سرور غربی – پایگاه سیاوش

زمان : شهریور ۱۳۷۹

شعار کنگره : حیزش در راه استقرار حاکمیت ملی

گزارش کنگره :

در آغاز نشست، سرور ابراهیم میرانی ضمن ارایه ی توضیحاتی در خصوص منشور نیرومندی ملت بزرگ ایران، از سرور محسن پزشکپور – رهبر نهضت پان ایرانیسم – درخواست کردند تا برای آغاز سخن و مبارکی و میمنت کنگره، حاضران را از سخنان خود بهره مند سازند. سرور محسن پزشکپور ضمن تشریح چگونگی و چرایی تشکیل نهضت پان ایرانیسم، توضیحاتی پیرامون شعار کنگره و معنی و مفهوم واژه ی “خیزش” ارایه دادند.

پس از سخنان رهبر نهضت پان ایرانیسم که با تشویق های مکرر باشندگان همراه بود، سرور فخرالدین سورتیجی از یاران دیرگام حزب، سروده ی خود را قرائت کردند. پس از آن سرور مطیعی دستور بخش اول کنگره – تا پیش از ظهر – را به شرح زیر به کنگره ارایه دادند که مورد تصویب حاضران در کنگره قرار گرفت :

۱ – گزارش شورای عالی رهبری توسط سرور منوچهر یزدی
2- دکلمه ی سرود “وطن” توسط دوشیزه آتوسا شهریاری
3- گزارش سرور مهندس کرمانی دبیر مسوول حزب پان ایرانیست
4- یک ساعت استراحت و پذیرایی

پس از ارایه ی دستور کنگره و تصویب آن، سرور منوچهر یزدی دبیر شورای عالی رهبری اقدام به ارایه گزارشی از فعالیت های شورای عالی رهبری در دو سال گذشته، چگونگی برگذاری ۵۱ نشست شورا و همچنین تصمیمات شورا در خصوص افراد اخراج شده از حزب کردند.

در این هنگام تابلو فرش منقش به تصویر سرور پزشکپور از سوی پایگاه ارس و توسط مسوول آن، سرور رحیمی به ایشان اهدا شد. این تابلو از کارهای سرور محمد زاده بود. سپس سرور آتوسا شهریاری شعر “وطن” از علیرضا شجاع پور را برای حاضران قرایت کردند. آنگاه دبیر مسوول حزب سرور مهندس رضا کرمانی اقدام به ارایه ی گزارش زمان دبیر مسوولی خود نمودند.

پس از پایان سخنان سرور کرمانی، سرور مهندس امینی اعلام داشتند که برای نامگذاری کنگره دو پیشنهاد به هیات رییسه رسیده است. یکی “کنگره شهدای نهضت پان ایرانیسم” و دیگری “کنگره روانشاد مهدی صفارپور”. اگر حاضران موافقند ضمن یادی از شهدای نهضت پان ایرانیسم این کنگره به نام روانشاد سرور مهدی صفارپور نامگذاری گردد که با پیشنهاد تکمیلی سرور ضرغامی، نام “کنگره مهدی صفارپور و یاران جاوید” برای کنگره هشتم توسط حاضران تصویب شد.

در انتهای برنامه بخش نخست، تا هنگام آغاز بخش دوم استراحت اعلام شد که در این هنگام به علت یورش نیروهای امنیتی و انتظامی، کنگره به صورت نیمه تمام به پایان رسید.

رای گیری جهت برگزیدن شورای عالی رهبری به عمل نیامد و تنها اعضای کنگره به ادامه ی کار شورای عالی رهبری پیشین رای دادند.

 

کنگره هفتم حزب پان ایرانیست (کنگره آژیر)

رییس کنگره : سرور مهدی صفارپور

نواب رییس : سرور بهمن احراری، سرور علی خرم

منشی ها : سرور گلی کهوایی، سرور شهرام یزدی

مکان : تهران، خیابان کورش بزرگ (شریعتی)، کوچه دیباج – دفتر مرکزی حزب پان ایرانیست

کمیته ی تدارکات : سروران مهدی صفارپور، ابراهیم میرانی، قدرت الله جعفری، رضا کرمانی، منوچهر یزدی، ابوالقاسم پورهاشمی، حسین شهریاری، احمد نجف آبادی، اسماعیل رحیمی، ابراهیم قیاسیان، دکتر عبدالرضا باستانی

گزارش کنگره :
از ساعت ۸:۳۰ بامداد به تدریج اعضای کنگره در مکان برگزاری اجلاس گرد آمده و فضایی از همدلی و شادی را پدید آوردند. کنگره در ساعت ۱۰:۳۰ با خواندن “سرآغاز” توسط بانو پری بستر آهنگ رسماً آغاز گردید. در ابتدا سرور محمدعلی زرشکی ریاست سنی را به عهده گرفتند و دو تن از جوانان حزب به نام های سالار سالمی و ظریفیان به سمت منشی برگزیده شدند. پس از آن سرور زرشکی ضمن خوش آمد گویی به باشندگان از سرور منوچهر یزدی – دبیر کمیته ی برگزاری – دعوت کردند تا گزارش کار کمیته را ارایه نمایند.

پس از سخنان سرور منوچهر یزدی هیئت رییسه ی کنگره برگزیده شد و سرور مهدی صفارپور به عنوان رییس کنگره سخنانی ایراد کردند. سپس آیین کار کنگره به رای گذاشته شد و به تصویب رسید. آن گاه سرور محسن پزشکپور – رهبر حزب پان ایرانیست – پیشنهاد دادند تا به پاس اندیشه ی توانا و کوشش های ارزنده ی دکتر محمدرضا عاملی تهرانی کنگره هفتم به نام « آژیر » نامیده شود. این پیشنهاد با استقبال بسیار باشندگان روبرو و به تصویب رسید. سپس سرور محسن پزشکپورگزارش مبسوطی پیرامون کوشش های انجام گرفته در سال های گذشته ایراد فرمودند.

پس از بیانات سرور محسن پزشکپور که با استقبال شدید باشندگان رو به رو شد رییس کنگره اعلام داشتند چنان چه هر کدام از سروران پرسش، نظر یا پیشنهادی دارد بیان کند. در این مرحله سرور زهرا صفارپور چهار پرسش خود را از سرور محسن پزشکپور بیان داشتند. پس از آن در ساعت ۱۳.۳۰ اعلام تنفس شد.

ساعت ۱۴.۳۰ رسمیت مجدد جلسه اعلام و سرور علی خرم اداره ی نشست را بر عهده گرفتند. در ادامه و پس از بحث های مفصل کنگره پیشنهاد زیر را به اتفاق آرا تصویب کرد :
« سرور محسن پزشکپور (پندار)، به عنوان پیام آور و رهبر نهضت پان ایرانیسم، با حق شرکت در جلسات ش.رای عالی رهبری حزب پان ایرانیست برگزیده می شوند. »

پس از ارائه ی پیشنهادهای گوناگون و بررسی آن ها، با خواندن نامه ی سرور ناصر پل که به نمایندگی از چند تن دیگر از سروران درخواست عضویت سرور دکتر هوشنگ طالع را در شورای عالی رهبری کرده بودند، هنگام انتخاب شورای عالی رهبری حزب پان ایرانیست فرا رسید.

اسامی ۲۰ تن از اندامان حزب که به وسیله ی کنگره معرفی شده بودند، ثبت و رای گیری به عمل آمد. نتایج آرا به شرح ذیل می باشد :

تعداد رای – نام
61 – مهندس رضا کرمانی
54 – دکتر سهراب اعظم زنگنه
52 – ابراهیم میرانی
51 – مهدی صفارپور
36 – قدرت الله جعفری
34 – منوچهر یزدی
27 – دکتر عبدالرضا باستانی
27 – اسماعیل رحیمی
20 – رسول رازی
20 – نوربخش رحیم زاده
17 – عبدالرضا طبیب
15 – محمدعلی زرشکی
15 – زهرا صفارپور
15 – حسین شهریاری
13 – دکتر عبدالله افسرپور
13 – مهندس ابراهیم قیاسیان
9 – مهندس فضل الله امینی
7 – دکتر هوشنگ طالع
5 – داوود ضرغامی

توضیح این که با توجه با آرای مساوی سروران دکتر باستانی و رحیمی میان ایشان قرعه کشی به عمل آمد که دکتر باستانی به عنوان عضو شورای برگزیده شدند. پس از آن رای گیری برای اعضای علی البدل شورا به عمل آمد و در مجموع اعضای اصلی و علی البدل بدین ترتیب انتخاب شدند :

اعضای اصلی شورای عالی رهبری حزب پان ایرانیست :
1- سرور مهندس رضا کرمانی
2- سرور دکتر سهراب اعظم زنگنه
3- سرور ابراهیم میرانی
4- سرور مهدی صفارپور
5- سرور قدرت الله جعفری
6- سرور منوچهر یزدی
7- سرور دکتر عبدالرضا باستانی

اعضای علی البدل شورای عالی رهبری حزب پان ایرانیست :
1- سرور اسماعیل رحیمی
2- سرور مهندس پرویز ظفری
3- سرور مهندس ناصر پل
4- سرور رسول رازی
5- سرور دکتر میترا خسروی
6- سرور حسین شهریاری
7- سرور نوربخش رحیم زاده

کنگره در ساعت ۷ بعد از ظهر با خواندن هفت پیمان توسط سرور مهندس ابراهیم قیاسیان در میان ابراز شادی باشندگان پایان یافت.

 

کنگره آموزشی حزب پان ایرانیست

رییس کنگره : سرور دکتر محمدرضا عاملی تهرانی

مکان برگزاری : تهران، تالار کورش

زمان : 15 و ۱۶ شهریور ۱۳۵۱

آرم کنگره : نشان حزب بالای یک ستون همراه با جمله ی ” برای جامعه ایران نظمی نو خواهیم ساخت”

شعارهای کنگره : “عدالت اجتماعی، عدالت سیاسی، عدالت اقتصادی” و “سوسیالیسم و دموکراسی بر بنیاد ناسیونالیسم”

گزارش کنگره :
از ساعت ۱۸:۱۰ روز پانزده شهریور کنگره آموزشی با شرکت هشتصد نفر با نواختن سرود شاهنشاهی و خواندن سرآغاز حزبی توسط میترا خسروی (پروین) آغاز گردید. در آغز سرور محسن پزشکپور رهبر حزب ضمن سپاس گذاری از باشندگان هیات رییسه ی کنگره را به ریاست دکتر عاملی تهرانی معرفی نمود و آن گاه دکتر عاملی با قدردانی از افراد شرکت کننده گزارشی از کنگره های حزب که در غرب ایران و رضاییه تشکیل شده بود به اطلاع رسانید و سپس کنگره آموزشی تهران را بزرگ ترین کنگره آموزشی حزب نامید و سپس هدایا و یادبود های شهرستان ها را که به کنگره تقدیم شد بود به باشندگان نشان داد و سپس دوشیزه حنا ظفری از سوی دوشیزگان و بانوان و ابراهیم میرانی از سوی سازمان جوانان و رضا کرمانی از طرف سازمان های خارج از تهران فعالیت های سی و یک ساله ی حزب را ستودند و آن گاه سرور محسن پزشکپور با تشریح فعالیت های حزب، اعمال خلاف قانون دولت هویدا را که باعث عدم تشکیل کنگره حزب گردید سخت مورد انتقاد قرار داد و حکومت مداوم هویدا را فئودالیسم حکومت ها نام برد و سپس از کردهای آن سوی مرز و دیگر هم نژادان ایرانی پشتیبانی نمود و حکومت ملت ها بر ملت ها (مانند چکسلواکی) را محکوم نمود و در پایان اظهار داشت تا آزادی روزنامه خاک و خون از شرکت در هر انتخاباتی خودداری خواهیم نمود. بخش نخست این کنگره در ساعت ۲۰:۵۵ با خواندن هفت پیمان توسط دکتر مسلم علیخانی پایان یافت.

روز دوم :
کنگره از ساعت ۸:۴۵ روز شانزدهم شهریور با نواختن سرور شاهنشاهی و خواندن سرآغاز حزبی توسط مهندس شهنواز آغاز گردید. ابتدا مسوول تشکیلات رودسر پیرامون پرورش انسانی و اسلام مطالبی ایراد نمود و سرور شهبازفر قطعه شعری قرائت و آن گاه دکتر عباس روحبخش درباره دموکراسی در بستر ناسیونالیسم سخنرانی کرد و علی زرینه باف از تبریز در مورد موازین دموکراسی در قوانین ایران مطالبی ایراد نموده و مسوولین امر را مورد حمله ی شدید قرار دادند. سپس مهدی صفارپور پیرامون آموزش ملی و مفهوم مدرسه و دکتر هوشنگ طالع درباره ملی کردن سرمایه و محدود کردن سود و مهندس پرویز ظفری درباره مسایل جامعه روستاها در نظام صنعتی سخنرانی نمودند. سپس استراتژی جدید حزب توسط دکتر عاملی خوانده شد که در این منشور به تفصیل در مورد سه اصل پیشنهادی سرور پزشکپور درباره سوسیالیسم و دموکراسی بر بنیاد دموکراسی سخنانی ایراد و خط مشی جدید حزب را به این اصول اعلام نمود و آنگاه سرور محسن پزشکپور ضمن سخنانی از زحمات سرور حسین مصدقی که در راه حزب سلامتی خود را از دست داده تشکر نمود.

قطعنامه کنگره در ۵ ماده توسط سرور جعفری مسوول تشکیلات رضاییه خوانده و در پایان هفت پیمان توسط سرور فضل الله امینی خوانده شد و این نشست در ساعت ۱۲:۴۵ پایان یافت.

 

کنگره ششم حزب پان ایرانیست (کنگره ظفری)

مکان برگزاری : تهران، خیابان نادری، کوچه شاهرخ – دفتر مرکزی حزب پان ایرانیست

زمان : 2 و ۳ خرداد ۱۳۵۰

گزارش کنگره :
پس از مخالفت حزب پان ایرانیست با جدایی بحرین از ایران و استیضاح دولت، کوشش زیادی از سوی دولت هویدا برای جلوگیری از برگزاری کنگره ی ششم حزب به عمل آمد. به همین منظور پیش از برگزاری کنگره از عزیمت بسیاری از اعضای شهرستانی حزب که جهت شرکت در کنگره به تهران دعوت شده بودند ممانعت شد.

رهبری حزب به منظور پیش دستی به این فشارها یک روز پیش از تاریخ رسمی، کنگره ای فوق العاده را تشکیل داد. بدین ترتیب از ساعت ۱۳ روز دوم خرداد ۱۳۵۰ با حضور بیش از یکصد نفر از اعضای حزب کنگره فوق العاده تشکیل و با واگذاری کلیه اختیارات به سرور محسن پزشکپور ایشان را همچنان رهبر حزب دانسته و دکتر محمد رضا عاملی تهرانی را نیز به سمت قائم مقام ایشان انتخاب کردند. سپس شماری از اعضای حزب محل را ترک و شماری نیز شب را در محل حزب ماندند. تلگرافی نیز برای پادشاه فرستاده و از ایشان تقاضای رسیدگی شد. همچنین در این روز از ورود غذا و دیگر وسایل به حزب جلوگیری و درگیری هایی میان برخی از اعضای حزب و نیروهای پلیس رخ داد که به دستگیری دست کم یک تن گردید.

در روز سوم خرداد از ساعت ۹ بامداد حدود هزار و پانصد تن از اعضای حزب که برای شرکت در کنگره دعوت شده بودند به تدریج در برابر محل کنگره در خیابان نادری تجمع کردند که پلیس از ورود ایشان به محل برگذاری کنگره ممانعت کرد. متعاقب تلگراف نخست، سرور پزشکپور تلگراف دیگری به پادشاه فرستاده و از ایشان درخواست رسیدگی کردند. اعضای حزب که در بیرون از دفتر حزب تجمع کرده بودند به دستور رهبر حزب برای صرف ناهار متفرق شده و ساعت ۳:۳۰ مجدداً تجمع کردند. در این ساعت اعضا به دستور سرور پندار به سوی محل کنگره حرکت کرده که با ممانعت پلیس با ایشان درگیر شده و متعاقب آن چند تن از اعضای حزب دستگیر شدند. پس از این واقعه رهبری حزب دستور بازگشت نمایندگان شهرستان ها به محل های خود را دادند.

این کنگره به پاس قدر دانی از مبارزات سرور مهندس پرویز ظفری که یک چشم خود را در راه آرمان های نهضت و مبارزه با بیگانه پرستان از دست داده بودند به نام “کنگره ظفری” خوانده شد.

 

کنگره پنجم حزب پان ایرانیست

رییس کنگره : سرور دکتر محمدرضا عاملی تهرانی

نواب رییس : سرور دکتر فضل الله صدر – سرور دکتر اسماعیل فریور

منشی ها : سرور کهوایی – سرور حمیدی – سرور کریم پور

مکان برگزاری : تهران، هتل کمودور

زمان : ساعت ۹ بامداد ۱۶ تیر ۱۳۴۶

گزارش کنگره:
اندکی پس از ساعت ۹ ، هیات اعزامی «پارت دموکرات کردستان» آن سوی مرز در میان تشویق خاکستری پوشان حزب وارد محل کنگره شدند و پس از آن سرور محسن پزشکپور رهبر حزب در میان دو قایم مقام خود، دکتر عاملی تهرانی و دکتر صدر وارد کنگره گشتند که در این لحظه سالن کنگره با غریو شادی و فریاد و ابراز احساسات خاکستری پوشان به لرزه درآمد. با نواختن سرود شاهنشاهی و اجرای نیایش حزبی توسط سرور دکتر طبیب کنگره رسمیت یافت. رهبر حزب – که کنگره به دعوت ایشان تشکیل شده بود – طی سخنانی انتخاب هیات رییسه ی کنگره را خواستار شدند. به پیشنهاد سرور دکتر فریور، دکتر عاملی تهرانی با اکثریت قاطع به ریاست کنگره انتخاب شدند و سروران دکتر صدر و دکتر فریور با اکثریت قاطع به سمت نایب رییس اول و دوم کنگره انتخاب شدند. سروران کهوایی، حمیدی و کریم پور نیز به پیشنهاد سروران دکتر طالع و صفار پور به سمت منشی برگزیده شدند.

رییس کنگره (دکتر عاملی تهرانی) ضمن سخنانی نقش رسالت ملت ایران و مفهوم رستاخیز شاهنشاهی ایران (پان ایرانیسم) را برای باشندگان تشریح نمودند. سپس ریاست کنگره نخستین قطعنامه ی حزب را مطرح کردند. نخستین پیامی که در کنگره قرائت شد پیام آقای ملا مصطفی بارزانی رهبر پارت دموکرات کردستان به کنگره ی پنجم حزب بود که توسط آقای قاسم کردستانی خوانده شد. از آن جا که در جایگاه رهبری حزب، دو کرسی سروران دکتر عاملی و دکتر صدر (که هیات رییسه ی کنگره بودند) خالی بود، سروران شیخ معروف برزنجی از پیشوایان طریقت قادری از سوی کردهای این سوی مرز و آقای کمال قره داغی از سوی کرد های آن سوی مرز به عنوان قایم مقام های افتخاری در دو سوی رهبر حزب قرار گرفتند.

دومین پیام از سوی کرد های این سوی مرز توسط سرور شیخ معروف برزنجی خوانده شد و آن گاه شعر «عقاب» سروده ی سرور شهربانو باوند خوانده شد و سپس پیام سرور دکتر اسماعیل فریور سرپرست تشکیلات آذربایجان غربی و سرور دکتر حسین تجدد از سوی رزمندگان کرمان و سرور صفارپور از سوی رزمندگان خوزستان بیان شد.
در ادامه، رهبر حزب گزارش کوشش های حزب، میان دو کنگره ی چهارم و پنجم را به کنگره ارایه دادند و به این ترتیب کنگره بررسی کوشش های گذشته و گزینش خط مشی آینده را آغاز کرد. تفویض رهبری به سرور محسن پزشکپور نخستین قطعنامه ای بود که پس از گزارش رهبری توسط دکتر صدر تقدیم کنگره شد. با تایید رهبری سرور محسن پزشکپور که با ابراز احساسات توفنده ی باشندگان اعلام شد، بازوبند رهبری با نقش عقاب زرین به بازوی سرور پزشکپور توسط ریاست کنگره بسته شد و درفش سرخ رنگ رهبری با نقش عقاب زرین و نشان حزب در میان شش سرباز سیه پوش گارد طی مراسمی شکوهمند به سالن کنگره آورده و در کنار رهبر برافراشته شد. پس از آن سرور محسن پزشکپور پشت میکروفن قرار گرفته و پیام کوتاه و مهیجی به دوستان فرستادند. نشست بامدادی کنگره ساعتی پس از نیمروز با خواندن هفت پیمان توسط دکتر صدر به پایان رسید.

سه ساعت پس از نیمروز، نشست حزب با نواختن سرود شاهنشاهی و بیان نیایش حزبی توسط سرور معتمدی کار خود را آغاز کرد. در ابتدای کار نشست دوم قطعنامه های پیشنهادی رهبر حزب به کنگره ی پنجم مطرح شد. سرور دکتر فریور متن قطعنامه شماره ی یک را درباره ی سیاست مستقل ملی قرایت کردند و نظر کنگره نسبت به آن خواسته شد. چون مخالفی نبود با رای قاطع اندامان کنگره به تصویب رسید. قطعنامه پیشنهادی شماره دو حزب به وسیله ی سرور دکتر صدر قرایت گردید و نظر کنگره نسبت بدان خواسته شد. درباره ی این قطعنامه سرور احمد شریفی به عنوان موافق و سرور دکتر افسرپور با دادن نظر اصلاحی سخن گفتند. این قطعنامه به تصویب کنگره رسید. سپس متن قطعنامه شماره ی سه درباره ی فئودالیزم اداری توسط سرور دکتر فریور خوانده شد. درباره ی این قطعنامه سرور رجبعلی آصف به عنوان موافق سخن گفتند و پس از آن رای اندامان کنگره خواسته شد که به اتفاق آره تصویب شد. پس از تنفسی کوتاه پیشنهادهای سروران حقدادی، نجفیانی، گله داری و تجدد مورد بررسی قرار گرفت که پس از انجام مذاکراتی سروران یاد شده پیشنهادهای خود را پس گرفتند. به دنبال آن پیشنهاد سرور صفارپور مطرح شد. خود ایشان در این مورد توضیحاتی دادند. سرور گله داری به عنوان مخالف و سرور دکتر صدر به عنوان موافق سخن گفتند و سرانجام کنگره با پیشنهاد اصلاحی سرور محسن پزشکپور پیشنهاد را به تصویب رساند. در ادامه نیز پیشنهاد سرور فیلی که به صورت قطعنامه تنظیم شده بود به تصویب کنگره رسید.

رییس کنگره در ادامه از رهبر حزب خواستند که اگر سخنی دارند بیان نمایند. پس از پایان سخنان رهبر حزب که به مدت ۴۵ دقیقه بود دکتر عاملی طی سخنانی به عنوان پایان نامه ی کنگره پنجم حزب پان ایرانیست، پایان مذاکرات و کار کنگره پنجم را اعلام کردند. در این هنگام «هفت پیمان» توسط سرور خیاطی خوانده شد و با صلا دادن سرود آینده توسط اندامان، کار کنگره به پایان رسید.

 

کنگره سوم حزب پان ایرانیست

زمان : 25 شهریور۱۳۴۱

جهت برگزاری کنگره، بخشنامه ای از سوی حزب به مسوولین شهرستان ها صادر شد مبنی بر این که طبق پرسشنامه های ارسالی اشخاصی که حق شرکت در کنگره را دارند تا روز ۲۲ شهریور ۱۳۴۱ خود را به بخش تدوین برنامه کنگره حزب معرفی کنند تا محل تشکیل کنگره به آن ها اعلام شود.

دستور کار کنگره :
1 – ارایه ی گزارش یک ساله ی کار حزب توسط دبیر مسوول (سرور محسن پزشکپور) و کمیته ی عالی رهبری که تعدادشان ۹ نفر است.
2 – تعیین خط مشی آینده حزب
3 – تصویب برنامه ی آینده حزب توسط کنگره
4 – روشن نمودن وضع حزب و نحوه ی فعالیت آن در مقابل جبهه ی ملی و احزاب دیگر
5 – روشن نمودن وضع حزب از لحاظ قوه ی فعالیت (آشکار یا زیرزمینی)
6 – انتخاب اعضای کمیته ی عالی رهبری

قطعنامه ی تصویبی کنگره ی سوم :
1 – خط مشی آینده بر روی ناسیونالیسم
2 – مبارزه عمیق با هرگونه نفوذ کمونیست ها و مارکسیست ها
3 – مبارزه با هرگونه استعمار فرهنگی و اجتماعی به هرگونه که در ایران بروز کند
4 ایجاد تشکل کامل در حزب و اتخاذ روش های مستقل حزبی در مقابل هرگونه دستجات ملی.
5 – حزب، ملی است و حق استفاده از کلیه قوانین موجود را دارا می ب:.۷-شد.
6 – تهیه و اقدام مقدماتی برنامه ی ساده پان ایرانیستی برای مبارزه ی علنی
7 – تغییر در اساسنامه برای تشکیل کنگره از شهریور به امرداد

 

کنگره دوم حزب پان ایرانیست

زمان : فروردین ۱۳۴۲

 

کنگره یکم حزب پان ایرانیست (کنگره موسسان)

رییس کنگره : سرور اسماعیل فریور

دستور کار کنگره : تصویب اساسنامه و برنامه ی حزب، آیین نامه ی مکتب، برگزیدن اعضای کمیته ی عالی رهبری حزب و پنج نفر اولیه و دایم مکتب پان ایرانیسم

زمان : 2 اسفند ۱۳۳۰

گزارش کنگره:
ساعت ۸:۳۰ بامداد آدینه دوم اسفند ۱۳۳۰ کنگره ی یکم حزب پان ایرانیست آغاز به کار کرد. از چند روز پیش نمایندگان شهرستان ها برای شرکت در کنگره به تهران وارد شده بودند. صبح جمعه، پیش از ساعت ۸:۳۰ دسته دسته نمایندگان دوشیزگان، دانش آموزان، دانشجویان، کارمندان و کارگزان و نمایندگان اعزامی شهرستان ها به محل کنگره وارد می شوند. سالن با درفش های متعدد نهضت و آرنگ های پان ایرانیستی تزیین شده بود. ساعت ۸:۳۰ کنگره با قرائت «سرآغاز» رسمیت می یابد.

در آغاز، بر اساس آیین نامه ی کنگره، سرور میرقاسمی کارگر دخانیات و یار وفادار مکتب به سمت ریاست سنی نشست تعیین و جلسه را برای تعیین رییس کنگره اداره کردند. برای تعیین رییس کنگره، معرفی کاندیدا ها آغاز می گردد. سرور عاملی تهرانی اعلام کردند : « من مخبر کمیته ی موقت هستم بنا بر این از اداره ی جلسه ی کنگره معذورم ». سرور پزشکپور نیز گفتند : « از دوستان تقاضا می کنم اجازه دهند در کنگره به صورت یک فرد عادی شاهد و ناظر باشم ». سپس برای دیگر نامزدها رای گیری آغاز شد و پس از شمارش آرا، سرور اسماعیل فریور به ریاست کنگره انتخاب شدند. سرور فریور پس از نطق کوتاهی در خصوص اهمیت کنگره ی یکم، سرور میرزاده را به سمت منشی کنگره انتخاب کردند. سپس سرور عاملی تهرانی به عنوان مخبر کمیته ی موقت رهبری پشت تریبون قرار گرفتند و اساس نامه، آیین نامه و برنامه ی تهیه شده توسط کمیته ی موقت حزب را به کنگره پیشنهاد کردند. از آن جا که این موارد قبلا میان اعضا توضیع شده بود، نظرات و انتقادات نسبت به آن توسط رییس کنگره جمع آوری و تسلیم مخبر کمیته ی موقت شد. در ادامه سرور عاملی به بیان توضیحات و دلایل به طور مبسوط پرداختند. بدین ترتیب قسمت های مختلف اساس نامه و آیین نامه به ترتیب مورد بررسی قرار گرفت و آن گاه به طور کامل یا با جرح و تعدیلاتی مورد تصویب قرار گرفت. سپس برنامه ی عمومی حزب مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

پس از پنج ساعت کار مداوم، به دلیل اشتیاق زیاد اعضای کنگره و باورشان به الگو بودن کنگره ی یکم برای کنگره های بعدی، ریاست کنگره با پیشنهاد تنفس یا موکول کردن ادامه ی کار به روزهای آینده موافقت نکرد و کار کنگره جهت برگزیدن نخستین کمیته ی عالی رهبری حزب پان ایرانیست ادامه یافت. پس از معرفی کاندیداها و رای گیری، پنج نفر کمیته ی عالی رهبری به شرح ذیل برگزیده شدند :

۱ – سرور محسن پزشکپور ۲ – سرور محمدرضا عاملی تهرانی ۳ – سرور اسماعیل فریور ۴ – سرور هوشنگ آق بیاتی ۵- سرور حسین تجدد

پنج نفر اولیه و دایمی مکتب پان ایرانیسم :
1 – سرور محسن پزشکپور ۲ – سرور محمدرضا عاملی تهرانی ۳ – سرور افشین ۴ – سرور دوشیزه شهربانو باوند ۵ – سرور حسین تجدد

بدین ترتیب کنگره در ساعت ۵:۳۰ عصر و پس از ۹ ساعت کار مداوم و بدون وقفه با خواندن سرود «بیداری ایران» توسط اعضای کنگره، به پایان رسید.

 

پاینده ایران

دکمه بازگشت به بالا